Blogg

Blogg

version:  lång / kort

Hur dimmad är din lampa?

Publicerat den Comments kommentarer (23880)

 2018-01-24


Nu är det valår och det kommer pumpas ut mer information än vanligt hur Sverige mår och hur staden vi bor i mår. Varje parti kommer säga att dem säger sanningen. Hur skall du veta vem du skall tro på. Man får kolla upp fakta på nyheter och på nätet. 


Hur är det med vår kropp. Litar vi på vad den säger och hur skall vi kunna kolla upp detta. Kroppen säger bara sanningen. Symtomen talar om hur du mår. Det som gör det svårt är att subluxationer gör att vi inte har full effekt i nervsystemet så vi lättare skadar oss och blir lättare sjuka. Vi har svårare att läka och bli friska. Om du tänker dig en dimbar lampa. När du startar livet var förhoppningsvis lampan på full styrka. När du sedan ramlat, blivit ledsen etc. och det blivit för jobbigt har ryggraden blivit sned, en kota är sned jämfört med kotorna runt om och nervsystemet är i stretch och/eller klämt då blir din lampa mer dimmad. Detta är en långsam process så med åren hinner du bli snedare och din lampa ännu mer dimmad. När nervsystemet är påverkat av en subluxation över tid blir cellerna i kroppen kopierade med sämre kopior. Detta leder till att du lättare skadar dig etc. När vi använder Network justering och frigör ryggraden från subluxationer så ökar vi styrka på hur ditt nervsystem lyser som lampan och du kan läka bättre och bättre. Genom att komma till oss och frigöra ditt nervsystem får du möjlighet att göra mer av det du gillar att göra. Får bättre livskvalitet. Du ser också lättare vad kroppen säger dig efter som du inte har så många lager spänningar av subluxationer som gör det svårt för dig att förstå din kropps signaler. 

 Kom till oss på iBalans Kiropraktik i Varberg för att kolla hur dimmad ditt nervsystem är av subluxationer. Så jobbar vi tillsammans mot ett bättre liv för dig. Kontakta oss på 0340-166 40 eller boka på vår hemsida 
 

Tonen du spelar i din kropp

Publicerat den Comments kommentarer (19381)
2018-01-10

Nu under julen har det spelats julmusik på radion. En del har spelat julmusik hemma. Affärerna spelar musik för att öka försäljningen. Snabbmatställen har snabb musik så du äter snabbt så dem kan ha någon annan att äta där du satt. Man brukar säga att musik är viktig för oss. Mer för en del. Musik är ännu viktigare för oss än många tror. Din kropp ändrar sin ton när du är stressad. När du stressar ändrar du hållning och då spänner du nervsystemet på ett annat sätt och då är det en annan ton i kroppen. Så om du råkar ut för något som är för mycket för kroppen hamnar du i en ansträngd ton som riskerar att bli långvarig om du inte lyssnar på din kropp. Det som gör den andra tonen är subluxationen där en eller flera kotor inte ligger jämt med kotan ovan och under och stretchar och/eller klämmer nerverna.Den första kiropraktorn pratade redan på slutet av 1800 talet om en ton i nervsystemet. Han var framsynt. Forskare från Nils-Bore institutet i Danmark säger att deras forskning visar att nervsystemet använder ljudvågor och inte ström som är det vedertagna idag. När vi undersöker dig för att se vilken ton du har och effekten denna ton har på din kropp vet vi hur vi skall justera dig för att frigöra nervsystemet att börja läka. Med ett nervsystem i ton fungerar man mycket bättre både kroppsligen och mentalt. Livskvaliteten ökar. Du kan göra mer av det du vill i livet.
Kom till oss på iBalans Kiropraktik i Varberg för att kolla vilken ton ditt nervsystem jobbar i och hur vi kan hjälpa dig må bättre och öka din livskvalitet nu på det nya året. Kontakta oss på 0340-166 40 eller boka på vår hemsida www.ibalanskiropraktik.se.
Julstress

Publicerat den Comments kommentarer (47821)


2017-12-05

Nu börjar Julen närma sig. Vi har många måsten. Julklappar skall köpas och mat skall lagas. Det är lätt att stressa upp sig. Man hinner inte ta hand om sig själv. Det är svårare att njuta av helgerna. Julen blir inte lika glädjefylld som den kan vara.
 


Om du tar hand om dig själv är det lättare att njuta och vara nöjd med det du gör. Att kolla sin ryggrad för subluxationer är väldigt viktigt. En subluxation stänger av en del av nervsystemets funktion. Detta genom att nervsystemet är sträckt och eller klämt. Se en ryggrad som är fri från subluxation och rörlig lägger grunden för ett bra julfirande som är njutbart. Kom till oss på iBalans Kiropraktik för att kolla så att din ryggrad är fri från subluxation. Då kan du njuta av julen. Kontakta oss på 0340-166 40 eller boka på vår hemsida www.ibalanskiropraktik.se.


 Att leva bra i nutiden

Publicerat den Comments kommentarer (15141)
2017-11-21


Vi läser ständigt om hur samhället har hårdnat. Hur våra barn och äldre har det tuffare. Hårdare krav att få hjälp av samhället. Var har det mänskliga värdet tagit vägen. Vi är alla lika mycket värda. Varför ser man inte till människovärdet nu. En möjlig orsak är att det kostar och ofta tittar man på kortsiktigt vad saker kostar och då försvinner människovärdet i processen.
Ser du ditt eget värde? Det är lätt att själv glömma bort sitt eget värde. Om man ser sitt eget och sina medmänniskors värden kan vi förändra världen. Om vi sprider omtanke gör vi det lättare för andra att göra likadant.
Kiropraktiken och vi här på iBalans Kiropraktik ser människovärdet i förstarum. Vi har alla rätt att må bra. Om man är stressad blir man lättare arg och mår inte lika bra. Man tar inte hand om sig själv eller andra lika bra. Detta är för att när kraften på kroppen och nervsystemet överstiger den kraft som du kan alstra själv får du en subluxation. En subluxation påverkar nervsystemet genom att sträcka och eller trycka. Då är du i ständig stress. Det är lättare att skada sig och svårare att läka. Med Network justeringen frigör vi ditt nervsystem, stänger av stressen och låter kroppen läka. När nervsystemet fungerar bättre är det lättare att ta hand om sig själv och andra. Lättare att visa omsorg för våra medmänniskor.Kom in till oss för att kolla om ditt nervsystem behöver hjälp att komma igång och läka din kropp. Om någon du känner eller du inte varit hos oss kom in på en kostnadsfri konsultation för att se om vi kan hjälpa dig. Ring 0340 166 40, boka på vår hemsida www.ibalanskiropraktik.se

Ryggradens 5 gåvor!

Publicerat den Comments kommentarer (17111)

2016-06-09


Ryggraden tar vi för givet tills det gör ont. Men det är så att när ryggraden lättare kan förändras med behov (rörligare) är det lättare att anpassa sig i livet. Skador är gåvor. En möjlighet att förändra. Inte alltid lätt att se detta när man är skadad.Vad är ryggradens gåvor?

1) Funktion skyddar hjärnan och nervsystemet. Kontrollerar funktionen i kroppens alla celler. Förbättrar vår fysiska upplevelse. Den ökar vår anpassningsmöjlighet till livet.
2) Känslor kan bli inlåsta som försvar. Ibland har du känslor utan att känna dem. Att spela upp känslor igen kommer från våra tankar. Känslor skall vara kortvariga genom att vi gör något/ändrar funktion och därför inte behöver känslan mer. Formen, positionen, spänningen och tonen i din ryggrad är en reflektion av formen, positionen, spänningen och tonen i ditt liv.3) Självuppfattning: Du har olika identiteter så som förälder, yrke och fru/man, etc. Jag är kan leda till att vi skyddar vår identitet. Vilket kan leda till problem. Man kan låsa in sig i sin självuppfattning.
4) Beteende: Rörelse mot ett medvetet mål.5) Medvetenhet: Vara medveten vad som händer. Där vi fokuserar går vår energi. Var är ditt fokus? Det som varit eller framtiden. Vill du gå tillbaka-restorativ healing eller förändra till något nytt. Barn skall tillåtas ha feber det ger en interferon som skyddar mot kroniska sjukdomar senare i livet. Reorganisational healing söker kontakt och en mening på djupet. En person skapar nya möjligheter i livet. Symtom är till för att förändra livet. Humanistiskt synsätt/social vetenskap. Sant välmående. Leder till optimalt dynamiskt medveten status för förändring.Ola Steinbach DC, Leg Kiropraktor, Tel 0340-166 40, Boka på www.ibalanskiropraktik.seVad är egentligen problemet med stress!

Publicerat den Comments kommentarer (39087)

2016-05-25


När man tänker på stress är det oftast när det är något som är jobbigt. Om man frågar någon vad stress är säger dem oftast saker som har med tidsbrist etc. När man tittar på stress ser man att det handlar om olika saker som påverkar oss och kan göra att vi blir stressade så som mentalstressfaktor (tidsbrist etc.), fysiskstressfaktor (ramla), kemiskstressfaktor (miljögifter, mediciner etc.), elektromagnetiskstressfaktor (solen, elektrisk strålning). Som vi skrev i tidigare bloggen är det viktigaste att kunna stänga av stressresponsen när stressen är över. Det är när man inte stänger av stressresponsen som man tänker på negativ stress. Då skyddar kroppen nervsystemet och låser ryggen och nervsystemet självt börjar jobba på högvarv, överstimulerat eller lågvarv, understimulerat. Om du inte återhämtar dig blir nervsystemet svängande och pendlar mellan över och understimulerat, vilket heter instabilt nervsystem. När man stressar för länge bränner man ut nervsystemet och får ett utmattat nervsystem. 

 Du kan märka av detta som att du får ont någonstans i kroppen. Även dina inre organ blir påverkade. När nervsystemet är överstimulerat kan man ha kalla händer, fötter, högt blodtryck, spända muskler, gnissla tänderna, oro, hjärtklappning, colon irritabel, lätt blir sjuk etc. Med understimulerat nervsystem kan du ha ADD/ADHD, lågt blodsocker, depression, förstoppning, låg smärt tröskel, etc. Instabilt nervsystem visar samma saker som överstimulerat och migrän, skakningar, snarkning, PMS, allergier, varma vallningar, humörsvängningar, etc. Utmattat nervsystem som kommer efter extrem nivå av neurologisk stimulering visar saker som kronisk trötthet, Epstein-barr syndrom, autoimmuna sjukdomar som t ex MS, SLE, RA, fibromyalgi, cancer etc. Med en SRE (Stress Respons Evaluering) kan vi se om dem symptomen du har är relaterade till stress. Detta gör vi med en maskin som mäter hur ditt nervsystem hanterar stress. Den heter neuroinfiniti.

 

 

 

 

Med SRE testet och Network undersökningen kan vi lägga upp hur vi skall hjälpa dig på bästa sätt. Entrainmenten/lätta justeringen gör att hjärnan stänger av stressen och börjar jobba effektivare.

Nya neuroinfinti kommer inom kort! 


Ola Steinbach DC, Leg Kiropraktor, Tel 0340-166 40, Boka på www.ibalanskiropraktik.se.

 

 

 

 

 


 

 

är stress bra eller dåligt!

Publicerat den Comments kommentarer (4345)

2016-04-12


Stress är nödvändigt för att du skall må bra. Stress är när något utanför eller innanför kroppen kräver mer än du kan hantera. Detta leder till att kroppen skyddar sig genom att låsa ryggraden. Om ryggraden blir lokalt sned blir nerverna lokalt stretchade och du har en subluxation. Med en subluxation kan du inte lika lätt läka det själv. Om det bara är en låsning lossar kroppen det själv. Eftersom nervsystemet blir stretchat blir hela systemet påverkat även hjärnan. Då går nervsystemet upp i högvarv/överstimulerat eller lågvarv/understimulerat. Om du inte återhämtar dig nu blir systemet instabilt/både under och överstimulerat. Om man fortfarande inte återhämta sig blir nervsystemet utmattat med risk för kroniska och autoimmuna sjukdomar. Beroende på vilken status du har finns risk för olika sjukdomar, så som högt blodtryck med överstimulerat nervsystem och depression med understimulerat nervsystem. 

 

Det som avgör om du mår bra av stress eller inte är om du kan hantera den. Om du kan stänga av stressen är den bra. Detta är för att cellerna i kroppen bara kan vara i tillväxt eller försvar. Inte båda samtidigt. När cellerna är i försvar läker dem inte och samtidigt sliter det på kroppen med stresshormonerna. Stress är bra när det är kortsiktigt och för att hantera något som är utanför vad du kan hantera just nu. 

 

 

Det är inte så att man stängt av stressen om man inte känner den. Kroppen kan hantera/gömma stressen om den är långvarig. Du accepterar den som normal. Därför är det bra att komma till oss och kolla hur mycket stress kroppen har sparat under åren och göra ett stresstest för att se hur ditt nervsystem fungerar, Se om du är överstimulerad eller understimulerad. Vi justerar lätt/entrainment för att stänga av stressen och börja läka. Om du registrerar dig för vårt nyhetsbrev får du skickat till dig Biochart där du kan själv se vilka symtom du har och var det passar in med överstimulerat, etc. nervsystem.

Ola Steinbach DC, Leg Kiropraktor, Tel 0340-166 40, Boka på nätet.

 
 

Vad är bra hälsa?

Publicerat den Comments kommentarer (4164)

2016-03-22


Hälsa betyder olika saker för oss. För många betyder det att inte ha symtom. WHOs definition av hälsa är "ett tillstånd av fullständig fysiskt, mentalt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom eller funktionsnedsättning". Detta betyder att hälsa är mer än inte vara sjuk. Vad krävs för att vara i ett tillstånd av fullständig fysiskt, mentalt och socialt välbefinnande. Att ha en kropp och knopp i god trim är ett krav. Vi består alla av energier. Det är olika frekvenser som gör olika delarna av kroppen. När vi har bästa hälsan utstrålar vi energi av frid. Då vill andra vara nära dig och du mår bra. Energierna bygger upp dem olika cellerna som bygger upp dem olika organen. När något blir för mycket för kroppen, fysiskt, mentalt eller kemiskt måste kroppen skydda sig då låser sig ryggraden. Om nervsystemet blir stretchat lokalt vad vi kallar en subluxation kommer inte cellerna i kroppen ha samma goda kontakt med hjärnan. Du kan må bra ändå men du har inte full hälsa. Efter som många ser hälsa som att inte har ont märker dem inte att kroppen fungerar sämre än den kan. I alla fall inte förrän dem får ont eller blir sjuka. Detta gör att många tycker att dem blir lätt dåliga. Om du däremot ser till att energierna flödar fritt i hela kroppen. Att nervsystemet har bra flöde från och till alla celler kan du läka bättre vad som än har skett. Givetvis skiljer det sig om det är en allvarligare sjukdom men även där kan man må bra av att ha ett nervsystem som är fritt från subluxationer så att alla cellerna i kroppen kan prata fritt med hjärnan. 

 Kontakta Ola Steinbach DC, Leg Kiropraktor Tel 0340-166 40 eller boka på nätet.

  

Kroppen är Mekanisk?

Publicerat den Comments kommentarer (11435)

2016-03-10


Kroppen kan verka mekanisk. Det är även så som många tänker. Men så är det inte. Om man tar bort något i kroppen och sätter tillbaka det igen fungerar det inte med automatik som med en sak. Skillnaden på en person som lever och en som inte lever är mer än delarna. Allt finns där även när man gått bort. Det som skiljer är livskraften. Livskraften går inte att mäta men är viktig. 

 


När alla delarna i kroppen samarbetar har man full hälsa och mår bra. Om man får ont i ryggen, nacken etc., samarbetar inte kroppen och man har inte full hälsa. Det är inte bara att man har ont. Det som gör att kroppen fungerar bra tillsammans är nervsystemet och andra kommunikationssystem i kroppen så som bindväven som ser till att alla celler och organ gör sitt för att du skall må bra. Detta kallar vi en mental impuls. När något händer som är mer än kroppen kan hantera skyddar du dig med att låsa ryggen. Om du låser ryggen och nervsystemet blir lokalt stretchat kallar vi det för subluxation. En låsning brukar du knäcka loss själv, det knäcker när du rör dig och så känns det bättre. När du har en subluxation kan du ha låsningar också och då släpper dem inte själva lika enkelt. Efter som nerverna kommuniserar direkt eller indirekt med alla celler och bindväven direkt med alla celler påverkas kroppen mer än där du känner du har symptom. Därför är det viktigt att hålla kroppen fri från subluxeringar och nervsystem och bindväv i hög kommunikation så du kan må bra.Om man entrainar/justerar tills det känns mindre ont. Har kanske subluxationen släppt. Då är det risk att man får ont i ryggen, nacken, etc., igen. Genom att jobba långsiktigt kan man öka mentala impulsen och få subluxationen att släppa och hålla sig borta. Då mår man bättre och har inte ont. Sedan är det så att när det är något som blir för mycket får man ont igen. Det är så det skall fungera. Även en Kiropraktor kan få ont i ryggen. Med en mjuk rygg och vältrimmat nervsystem kan man hantera bättre även om man får ont igen. Man känner tidigare om det inte är bra och kan då se till att göra det som behövs för att bli bra igen.

 

 

 

 

Alla är värda en rygg och nervsystem som är i full trim 

 

 

Kontakta Ola Steinbach DC, Leg. Kiropraktor, iBalans Kiropraktik på Tel 0340-166 40 eller boka på nätet. 

Vad är viktigt efter ditt Kiropraktor besök!

Publicerat den Comments kommentarer (2715)

2016-03-02


Att gå och kolla sin ryggrad för subluxationer hos Kiropraktorn är bra. När man är rörligare i ryggraden mår man bättre och kroppen fungerar bättre. Nerverna går inte bara till musklerna utan också till organen. Med ett nervsystem i trim fungerar man optimalt. 

 

När man varit på besök är det viktigt att tänka på några saker för att få ut det mesta av besöket. Efter entrainmenten känner man sig avslappnad och lugn. Det är viktigt att leva så normalt som möjligt samtidigt som man tar det lite lugnare så kroppen hinner jobba mer. Det är inte på alla jobb man kan ta det lugnare. Då är det viktigt att göra små avbrott när det går. Vänta lite med att träna. Massage och andra terapier går bra att jobba med samtidigt men helst inte samma dag. Vi jobbar med att träna upp synkroniseringen i ryggraden. Vi ser vad som händer genom hur din hållning ändras, hur du rör dig och tänker. När man kommer längre i sin plan är man mer tålig för vad som händer. Lägg också märke till vad som händer i kroppen både under entrainmenten och efteråt. När du känner att kroppen rör på sig eller känner kroppen vill röra på sig. Rör då på dig. Detta tränar upp nervsystemet. Om man lyssnar på kroppens signaler kommer man också snabbare fram. Om man känner sig trött, tar man det lugnare, om man behöver röra sig så rör man sig. Det kan kännas emellanåt och det är bra för man måste känna för att det skall läka. Det viktiga är att det känns en kort tid och sedan bättre igen. Man kan känna skillnad hur man andas, hur magen fungerar, hur hjärtat fungerar. När vi tränar upp din ryggrad så att du inte har subluxationer fungerar din kropp mycket bättre. Både kroppsligen, mentalt och själsligen.


                              

 

 

Om du inte varit inne på ett tag eller känner någon som skulle behöva hjälp kontakta Ola Steinbach DC, Leg Kiropraktor, iBalans Kiropraktik tel 0340-166 40 eller boka på nätet. 


Rss_feed